Autor: 021.rs

Novi Sad
18.04.2018.
10:53 > 16:17
Uređenje i opremanje dečijih igrališta na području Novog Sada biće nastavljeno posle pet meseci, jer je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) sada odlučila gde će radovi biti izvedeni.
  • Ružica

    21.05.2018 12:58
    Bebi-ljulja
    Upravo na ovom igralištu na slici je pokidana ljuljaška za bebe...a ovogodišnje je...i zašto tih bebi-ljulja nema na svim igralištima?
  • Ja

    19.04.2018 11:04
    Jedina igrališta koja sam video da vrede i da su trajna su ona kao u Futoškom parku, firma sa H u nazivu - drvena.

    Ostalo ....žali Bože para. Ima kopija na Štrandu te firme, toliko je i trajalo.

    A klupe...armiranobetonske možda ??? Ostalo može da se iščupa, prenese, odseče, polomi...
  • Tata

    18.04.2018 23:25
    Liman 1
    Iz komentara i sa terena se vidi da smo poprilično zaostali.
    Prvo, što se klupa tiče, iz komentara se vidi da su mamac za "klošare" koji noću na njima vise i prave haos. Da me ne razumete pogrešno i ja sam kao klinja bio "klošar" u smislu da se nije bilo para i visilo se na ulici a ne po kafićima ali nismo pravili štetu...
    Drugo, što se održavanja tiče, pomenuto je igralište u limanskom parku. Ono je tipičan primer za temu koja je pre par dana takođe bila obrađena na ovom portalu. To igralište je bilo poklon (mislim da na njemu ima pločica neke organizacije "Duga") i grad ne interesuje njegovo održavanje.
    I treće (da ne gnjavim previše), oko uništavanja igrališta. Tinejdžeri nemaju apsolutno nikakav program i prostor i nisu za to krivi. Uz to su neiživljeni. To naravno nije nikakvo opravdanje. Prosto red mora da se zna. Dokle god ne bude odgovornosti roditelja za svoje klipane tako će nam i sva infrastruktura u gradu i izgledati. Lako je policiji navijati barabe ali ako ne postoji odgovornost od toga ništa...

    Ovom prilikom neću pisati o stanju igrališta koja obilazimo osim što ću reći da su užas.
    Gradu bi bilo bolje da je prvo sredio sva koja postoje i vratio ih u prvobitno stanje nego da prave nova...
  • Mama sa Naselja

    18.04.2018 22:55
    Opasna igralista
    A ko ce da popravi nebezbedna igralista za nase malisane?! Nije samo resenje napraviti nova vec popraviti i odrzavati ona koja su aposlutno opasna po zivot dece. Na Naselju kod ulica Branislava Borote i Vladike Ćirića nalazi se rupa dimenzije 60*60 na visini od 1 m, a na mestu gde je bila noseca sipka te podnice u pesku je celicni klin na koje dete pada direktno u slucaju propadanja. Ne postoji ni jedna kanta za smece tako da se djubre razvlaci po celom igralistu, a samo 2 klupe. I ko je nadlezan za ovakva igralista? Gradsko zelenilo, cistoca, ZIG????Tu svakodnevno prodje preko 60 dece??? Pitanje je samo trenutka neke ozbiljne povrede. Toliko o decijim igralistima.
  • Ja

    18.04.2018 21:39
    Kante, klupe i deo gde bi mogle da se uzmu kese za kuce i pojilice za vodu da se nadju. I na sve to da se ne demolira za 15 dana od strane huligana.
  • AA

    18.04.2018 18:40
    klupe
    Stavljanje klupa pored igralista je dvosekli mac. Ne mozes bez njih, jer zbilja trebaju starim ljudima a opet kad se stave neminovni je dolazak tinejdzera u kasnim nocnim satima i galama nocu.
    Bilo bi lepo kad bi se i postojeca igralista popravila i uredila.
    U limanskom parku su klackalice dinosaurusi izlomljeni a lokomotiva isto i strasno je prljava.
    Na strandu na kuli sa toboganima od tri tobogana samo je jedan u upotrebi.
    Na podbari blizu kvantasa je igraliste totalno ruinirano.
    U Pezosu na igralistu nema korpi za otpatke.
    I tako dalje...
  • Centar

    18.04.2018 18:10
    Dunavski park
    Možda se neko setio igrališta u Dunavskom parku. Postojeće je tek navršilo četrdeset i koju godinu...
  • Grbavac

    18.04.2018 17:29
    Evo na Grbavici već krenuli radovi.
    Ko hoće, može da svrati u Vladimira Nikolića da pogleda radove...
  • Gari

    18.04.2018 16:50
    nisam njihov
    Pozdravljam uredjenje igralista, ali pobogu ljudi, stavite makar po jednu klupu za sedenje na svako da stariji ljudi koji dodju sa decom imaju gde da sednu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna